<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>

Mazurek serowo - czekoladowy

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

20min
Czas gotowania
50min

Całkowity czas

1g 10min

Porcja


Nutritions

0 Kalorii
0.0g Cukrów
0.0g Tłuszczy
0.0g Białek


Przygotowanie

Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować je na grubość 1 cm, przełożyć do brytfanny wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Wstawić do piekarnika i podpiec na złoty kolor. Ser zemleć trzykrotnie w maszynce. Masło rozetrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami, połączyć ucierając z masą serową i proszkiem do pieczenia. Rodzynki wymyć, osuszyć. Ubić pianę z białek, wymieszać delikatnie z masą serową. Całość wyłożyć na podpieczone ciasto. Piec około 40 - 50 minut w temperaturze około 180 stopni.
Przygotować polewę: w rondlu zagotować cukier i śmietanę. Czekoladę stopić na parze, a gdy zmięknie, wymieszać ze śmietaną. Wylać na ostudzony mazurek.

dodaj do:
Czerwona.Papryczka

2012-10-16

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.