Kurczak na ostro

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

1g 25min
Czas gotowania
1g 0min

Całkowity czas

2g 25min

Porcja


Nutritions

132 Kalorii
0.0g Cukrów
6.0g Tłuszczy
11.0g Białek


Przygotowanie

Udka z kurczaka podziel na 2 części i natnij je głęboko w poprzek. W misce wymieszaj połowę przypraw z olejem. Włóż kawałki kurczęcia i obracaj je. Pozostaw w zalewie na godzinę.

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Ułóż kawałki kurczęcia na blasze i piecz je przez 30 minut.

Posiekaj cebulkę. Podgrzej resztę oliwy na patelni i obsmażaj cebulę, aż będzie miękka i nabierze złocistej barwy. Resztę przypraw i rozgnieciony czosnek wymieszaj z jogurtem, aż powstanie jednolita, gładka masa. Dodaj usmażoną cebulę i wymieszaj.

Masę jogurtową nałóż łyżką na cząstki kurczaka. Następnie piecz jeszcze przez 20 do 30 minut, aż powierzchnia nabierze złocisto-brązowej barwy.

Porady dotyczące przepisu

Kurczaka podawaj na białym, gotowanym ryżu, udekoruj potrawę gałązkami świeżej kelendry.

dodaj do:
Redaktor

2013-06-11

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.