Krokiety z płatków owsianych

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

1g 30min
Czas gotowania
30min

Całkowity czas

2g 0min

Porcja


Nutritions

80 Kalorii
0.0g Cukrów
5.0g Tłuszczy
6.0g Białek


Przygotowanie

Zagotuj mleko z tłuszczem i solą. Włóż płatki i zagotuj mieszając. Gdy zacznie gęstnąć, przykryj, wstaw do piekarnika do wypieczenia lub na płytkę ochronną i zmniejsz ogień. Ser zetzrej na tarce o małych otworach, jajo umyj, rozbierz, a koperek umyj i drobno pokrój. Składniki te dodaj do ciepłych płatków, posól i dobrze wymieszaj. Tacę emaliowaną wysmaruj tłuszczem, wyłóż masę i rozprowadź na grubość 2 cm, następnie wstaw do lodówki, aby stężała (można wykonać te czynności poprzedniego dnia). Zastudzoną masę krótko podgrzej, aby łatwiej odchodziła od blachy, włóż na stolnicę i krój pasy szerokośći 2,5 cm i 8 cm długości. Uformowane krokiety panieruj w jaju oraz w tartej bułce. Smaż z obu stron na gorącym tłuszczu, tak aby były w nim do połowy zanurzone. Usmażone włóż do rondla i wstaw do piekarnika.

Porady dotyczące przepisu

Podawaj jako dodatek do potraw z jarzyn.

dodaj do:
Redaktor

2013-07-07

Podobne


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.