Kluski ziemniaczane na słodko

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

15min
Czas gotowania
45min

Całkowity czas

1g 0min

Porcja


Nutritions

1008 Kalorii
0.0g Cukrów
25.0g Tłuszczy
77.0g Białek


Przygotowanie

Ziemniaki umyj, ugotuj w łupinach, przestudź, obierz, zemlej razem z twarogiem. Do masy ziemniaczanej dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Bułkę tartą zrumień na jasnozłoty kolor, dodaj masło (tylko stopić). Formuj metalową łyżką kluski. Następnie włóż je do wrzącej osolonej wody, ugotuj, odcedź. Podawaj gorące, polane masłem z bułką tartą i posypane cukrem.

Porady dotyczące przepisu

Potrawę można uatrakcyjnić, dodając do ciasta smażoną skórkę pomarańczową i rodzynki.

dodaj do:
Redaktor

2013-06-23

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.