Kluski francuskie z twarożkiem

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

15min
Czas gotowania
10min

Całkowity czas

25min

Porcja


Nutritions

388 Kalorii
0.0g Cukrów
13.0g Tłuszczy
55.0g Białek


Przygotowanie

Rozbij jaja, oddzielając żółtka od białek. Tłuszcz rozetrzyj, dodając po jednym żółtku i wszystko razem utrzyj. Białka ubij na sztywną pianę, wyłóż na utarte żółtka i, przesypując mąką, lekko wymieszaj trzepaczką prętową.

Kluski formuj lyżką metalową i wkładaj do wrzącej wody z solą. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu. Gdy kluski wypłyną na powierzchnię, wyjmij je. Przed podaniem posyp kluski tartym twarogiem i cukrem.

Porady dotyczące przepisu

Można także podawać z owocami jagodowymi, z cukrem i śmietaną.

dodaj do:
Redaktor

2013-06-12

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.