Kapuśniak z kiełbasą

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

15min
Czas gotowania
30min

Całkowity czas

45min

Porcja


Nutritions

392 Kalorii
0.0g Cukrów
0.0g Tłuszczy
8.0g Białek


Przygotowanie

Posiekaj kapustę i kiełbasę, włoż do garnka i dodaj liść laurowy, kminek, pieprz i gotowuj. Tymczasem rozgrzej smalec, posiekaj drobno cebulę i usmaż ją. Dodaj mąkę i mieszając uzyskasz zasmażkę.Do zasmażki dodaj mieloną papryką. Wlej trochę wody, wymieszaj i dodaj kapustę. Pomieszaj, gotuj i na koniec dodaj sól do smaku.

Porady dotyczące przepisu

Przed końcem gotowania zupy można dodać śmietanę żeby złagodzić smak. Kapuśniak nadaje się jako samodzielny posiłek obfity. Podawany jest także w wydrążonym bochenku chleba

dodaj do:
Redaktor naczelny

2009-04-06

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.