<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>

Drożdżowe ciasteczka z musem jabłkowym

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

25min
Czas gotowania
20min

Całkowity czas

45min

Porcja


Nutritions

280 Kalorii
0.0g Cukrów
5.0g Tłuszczy
28.0g Białek


Przygotowanie

Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić wgłębienie. Połowę mleka zagrzać, dodać drożdże, łyżkę cukru i zamieszać. Rozczyn przelać do mąki, wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do tego dodać masło, jajo, resztę mleka, cukier, cukier waniliowy i esencję. Zagnieść ciasto i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Następnie rozwałkować na placek grubości około 1 cm i wykroić ciasteczka. W głębokiej patelni roztopić margarynę z dodatkiem oleju, smażyć ciasteczka na złoty kolor. Po usmażeniu osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym, oprószyć cukrem pudrem i cynamonem. Do szprycy nałożyć mus jabłkowy i nadziewać nim ciasteczka.

dodaj do:
Czerwona.Papryczka

2012-10-09

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.