Ciasto czekoladowo-cukiniowe

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

20min
Czas gotowania
50min

Całkowity czas

1g 10min

Porcja


Nutritions

3680 Kalorii
0.0g Cukrów
126.0g Tłuszczy
80.0g Białek


Przygotowanie

W jednej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy i sól. W drugiej misce wymieszaj olej, esencję waniliową, cukier oraz jajka. Trochę ubij. Ostrożnie dodaj cukinią i delikatnie wymieszaj. Następnie wsyp posiekane orzechy laskowe. Całą masę wlej do formy i piecz w temperaturze 180°C przez około 40-50 minut. Najlepiej ciasto kontrolować patyczkiem. Jeżeli po wyciągnięciu jest patyczek suchy to ciasto jest już gotowe. Więc wyciągnij go z piekarnika i zostaw w formie jeszcze około 10 minut. Potem wyjmij na kratkę do ostudzenia. Tymczasem przygotuj lukier. W małym rondelku doprowadź do wrzenia bitą śmietanę i wówczas gorącą smietaną polej na kawalki połamaną czekolade. Poczekaj zanim czekolada się rozpuści i nalej gotowy lukier na ciasto. Po schłodzeniu możesz podawać.

dodaj do:
Redaktor naczelny

2012-08-09

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.