Ciasteczka z czekoladą

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

35min
Czas gotowania
15min

Całkowity czas

50min

Porcja


Nutritions

2862 Kalorii
0.0g Cukrów
170.0g Tłuszczy
164.0g Białek


Przygotowanie

Utrzyj w misce masło z dużą ilością obu rodzajów cukru na kremową masę. Dodaj jajko i wcieraj w masę, aż stanie się jednolita i gładka. Następnie dodaj esencję waniliową i dokladnie wymieszaj. Dodawaj stopniowo mąkę, sól i sodę, jednocześnie wszystko mieszając. Czekoladę rozdrobnij na małe kawałki. Dodaj do masy i mieszaj tak dłógo, aż będą równomiernie rozmieszczone w cieście.

Posmaruj masłem blachy i układaj na nich małe grudki ciasta w dość dużej odległości od siebie. Piecz ciasteczka w temperaturze 190°C przez 10 do 15 minut, aż nabiorą złocistobrązowej barwy.

Porady dotyczące przepisu

Przepis można urozmaicić dodając 115 g siekanych orzechów.

dodaj do:
Redaktor

2013-06-11

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.