Babka kukurydzana z truskawkami

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

25min
Czas gotowania
25min

Całkowity czas

50min

Porcja


Nutritions

104 Kalorii
15.0g Cukrów
3.0g Tłuszczy
3.0g Białek


Przygotowanie

Mleko zagotuj z 2 łyżkami cukru i solą, wsyp kaszę, zamieszaj i ugotuj na wolnym ogniu na płytce ochronnej lub wypiecz w piekarniku. Ugotowaną kaszę wyłóż do formy przejanej wodą i posypanej cukrem, odstaw do ostudzenia.

Truskawki wymyj pod bieżącą wodą, osącz, obierz z szypułek, odłóż parę do dekoracji, a pozostałe zmiksuj z cukrem i ze śmietaną. Wystudzoną babkę wyłóż do gory dnem na okrągły półmisek, polej sosem truskawkowym i udekoruj odłożonymi truskawkami.

dodaj do:
Redaktor

2013-06-26

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.