Musaka

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

35min
Czas gotowania
1g 50min

Całkowity czas

2g 25min

Porcja


Nutritions

1608 Kalorii
10.0g Cukrów
95.0g Tłuszczy
100.0g Białek


Przygotowanie

Ziemniaki umyj i gotuj w osolonej wodzie około 10 minut. Odcedź je, ostudź, obierz i pokrój w plastry. Cukinę umyj, pokrój w plastry, posól, odstaw na 10 minut. Osącz i obsmaż z obu stron na oleju. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Pomidory sparz, obierz i pokrój. Cebulę zeszklij na oleju, wrzuć mięso i obsmażaj. Dodaj czosnek, posól i popierz. Dodaj pomidory i wszystko duś 5 minut. Wino wymieszaj z koncentratem pomidorowym i wlej do mięsa. Duś 30 minut na małym ogniu, aż sos odparuje. Doprowadź do smaku oregano. Dno żaroodpornej formy wysmaruj tłuszczem i warstwami układaj ziemniaki, mięso i cukinię, zakończ warstwą ziemniaków. Z mąki i masła przygotuj zasmażkę, wlej zimne mleko i mieszając, gotuj 5 minut. Sos dopraw do smaku solą i pieprzem. Potrawę w naczyniu polej sosem, piecz około 1 godziny w temperaturze 180°C.

dodaj do:
Redaktor

2013-07-16

Inne przepisy


Dodać recenzję
Dodać komentarz
© 2019, Railsformers, s.r.o.